OAR România poziție ingrată, profesor controversat în comisia de finanțare proiecte

Ordinul Arhitecțiilor din România primește o lovitură de imagine foarte dură, menținând în componența unei comisii o persoană foarte controversată. Arhitectul Hârța Marius, dincolo de orice dubiu a discriminat un student pe motiv de apartenență religioasă și categorie socială (reintegrare în societate), în calitate de profesor la facultatea de Arhitectură din Timișoara. De asemenea un grup de 37 de studenți au semnat o petiție trimisă la rectoratul Universității Politehnica din Timișoara unde au reclamat comportamentul mizerabil al acestui cetățean ocupant al unor funcții publice.
Hârța Marius pare că se dorește a fi un luptător împotriva Grupării Religioase Biserica Protestantă Evanghelică și a început acțiunile haiducești împotriva studenților pe care îi știa protestanți sau maghiari. 37 de studenți au semnalat că acest cetățean are comportament deraiat, abuziv. Unul dintre studenți a făcut o fotografie în care se observă cum cu mâna dreaptă pe locul de interes al acestui cetățean, cu privirea tipică, explică printre detalii de construcție „trendul”.

Acest personaj, are prerogative de putere de decizie împreună cu alți membri într-o Comisie specială care se numește Juriul potențial al sesiunii de finanțare a proiectelor culturale cu componentă pronunțată de cercetare (2022 – 2024). Ca să înțelegem ce se petrece, un cetățean care în calitate de profesor interzice unui student posibilitatea de a reface un proiect de seminar, în timp ce permite altora și impune ca unic canal de comunicare o paltformă cu erori fără suport în lege, acest individ ocupă funcție într-o comisie care decide asupra unor fonduri de finanțare. Posibil ca sumele de bani să fie fondurie europene. Iată proba că acesta ocupă o funcție acolo :

 

 

Fiind dovedit la nivel de media, ca autor al unei infracțiuni de abuz în serviciu cu mai multe acte materiale prin discriminare, deci formă continuată, Hârța Marius compromite prin prezența sa Ordinul Arhitecților din România, respectiv Juriul potențial al sesiunii de finanțare a proiectelor culturale cu componentă pronunțată de cercetare (2022 – 2024). Aceasta este o părere editorială, o concluzie în dreptul la opinie.

Atât timp cât OAR menține în funcții cu prerogative de putere publică un asemenea personaj, se pune la îndoială chiar buna credință a instituției la nivel de organizare, deoarece o persoană care discriminează studenți pe criteriu religios și etnic, va proceda în același mod la validarea finanțărilor proiectelor respective. Colegii din presa timișoreană au prezentat detaliat faptele care aduc controverse asupra personajului, fapte dovedite dincolo de proba veridicității unui simplu material de presă (colegii de la ziardestiri.ro și ziaruldebanat.ro având obiceiul de a expune nchetele cu puterea probatorie a unui adevărat proces judiciar).  Dar guvernanții pot vedea cum se execută material procesul de educație, cu mâna pe unde trebuie… vedem în fotografie, că e proaspătă…

(Visited 3.424 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code