Șantaj de presă fără precedent la Cluj. Procurorii dorm în papuci

Un articol scris în modul cel mai grobian și primitiv cu putință pe portalul ziardealba.ro și alte 48 de website-uri semnat de cunoscutul Liviu Alexa (foto), a stârnit indignarea unei comunități protestante care a emis un comunicat public la https://bisericaevanghelica.eu/comunicat-public-consistoriul-bisericii/.

Ce se întâmplase? Liviu Alexa, un blogger din localitatea Cluj-Napoca autodenumit ziarist, este un prosper om de afaceri, dar cu afaceri pe numele altora. Nimic pe numele său și totuși el cu deciziile. Păi ce are de ascuns?

Un fost deținut din Timișoara, pasionat de ziare online, devenit pastor într-o sectă a cumpărat domeniul ziardecluj.eu asemănător cu cel al lui Alexa.

Pastorul, între altele este programator web cu studii, cu ștate cu tot felul de calificări. Pastorul se numește Marius Leontiuc. Unele dintre articolele care vorbeau despre viața trecută a pastorului când comisese „fărădelegi împotriva Domnului”, se aflau pe ziardecluj.ro . Pastorul, așa cum citim în materialul grobian al lui Alexa, a somat pe cel din urmă să șteargă, probabil în temeiul uitării digitale, o chestie de chichițe legislative nouă adusă de Uniunea Europeană. Cu această chestie  și noi suntem repetat somați de diferiți cetățeni. Liviu Alexa i-a dat „jet” adică i-a transmis că legea nu ține la el, așa susține pretinsul ziarist exmatriculat din facultate, iar pastorul a cumpărat un domeniu concurent și i-a minat inteligent brandul. Minarea de brand (crearea unui brand aproape identic legal), e o practică legală și întâlnită la persoane care pot duce un război în cel mai civilizat mod posibil. Văzându-și portalul minat prin existența unui concurent, Liviu Alexa s-a dezlănțuit asupra pastorului cu șantaj, insultă, calomnie și discriminare dar și asupra sectei care s-a dovedit a fi o grupare religioasă legală prevăzută de normele legii.

Începutul lui Alexa

Înainte de a intra în subiect, să vedem o treabă din trecutul lui Alexa. Liviu Alexa este cunoscut pentru calomnie, el este client fidel al instanțelor unde pierde, iar firmele sale intră rpetat în faliment. Ceea ce clujenii nu știu și presa tace, se află la dosarul penal 1836/33/2008 unde pastorul a răspuns penal pentru că ar fi vândut un bloc pe hârtie. Despre acel episod pastorul tot amintește în predicile sale cum a fost el „pildă negativă… slujitor al satanei”, dar căința nu l-a ajutat cu nimic la confruntarea cu Alexa. Dar se află acolo mai multe contracte cu o societate Imagistica din Cluj-Napoca, de pe strada Caisului nr. 6 unde și astăzi Alexa își are și acum cartierul general sub alte firme printre care SC Pagina Ciudatului SRL. Tranzacții de peste 90.000 de Euro între 2005-2008 de la Europlan către Imagistica, acestea oficiale. Dar ce o fi neoficial?

Și ne uităm la un episod din trecut, șters de pe website-ul oficial dar nu și din arhivele DIICOT, în dosarul Gazeta. Acolo Liviu Alexa într-o interceptare telefonică vorbea cu o persoană despre „țepar” și despre „Leontiuc”. Marius Leontiuc (denumit în continuare „pastorul sau M.L.) de fapt era constrâns să plătească bani către Imagistica pentru a nu apărea în Gazeta, este ceea ce poate reieși ca și concluzie din convorbiri unde Liviu Alexa era interceptat. Doar că cei de la Gazeta nu aveau habar de ce se petrecea în numele lor și au fost nevoiți să suporte un deceniu și jumătate consecințele unui proces penal nedrept. Convorbirile acestea sunt în dosarul penal de la Curtea de Apel Galați Secția Penală cu nr. 985/44/2016 volum up.

Deci ce demonstrăm? Că începutul lui Liviu Alexa s-a realizat pe bani obținuți din două rele: Odată știa că ceea ce face M.L. în 2005-2007 nu era bine, era infracțiune și totuși a obținut bani din veniturile realizate de la proiectul Pasteur adică spălare de bani sau altă faptă minunată de acest gen. Și încă o rea, a constrâns pe M.L. atunci să plătească. Așa și-a început Liviu Alexa, președintele PSD Cluj, viața de afaceri. Totul este consemnat în dosarul amintit. PSD-istul Liviu Alexa este mai presus de lege iar procurorii se prefac că nu observă circul constrângerilor oamenilor de afaceri de la Cluj, unde aceștia sunt calificați drept„țepari, infractori,..” . Aventura șantajului asupra pastorului e doar vârful aisbergului ascuns în mafia PSD de la Cluj și din Ardeal.

Șantajul, vechea problemă

Acum revenim la prezent.

M.L. a fost liberat condiționat și a aderat la o sectă, legea denumește forma de credință la care acesta a aderat ca fiind „grupare religioasă”. Membrii acestei credințe l-au „hirotonit” pe M.L. ca pastor, avem și un link care dovedește acest lucru https://bisericaevanghelica.eu/comunicat-public-nr-1-2020/

Ulterior M.L. a început să consolideze biserica aceasta și avem un filmuleț de pe youtube unde acesta face sau „hirotonisește” un diacon

După trei ani de libertate M.L. se ocupă de website-uri și de biserici. Numai că s-a petrecut din nou episodul din trecut când Liviu Alexa s-a dezlănțuit dar a comis-o grav de tot. A șantajat pe M.L. trimițându-i două mesaje sms în care șantajul este evident, șantajându-l să nu mai folosesască ziardecluj.eu că are el cum să-i „reactiveze” sentința pentru care M.L. a ispășit pedeapsa. Pentru a crea auspiciile unei critici legitime, Alexa a susținut o minciună, că M.L. ar fi cel care șantajează sua că ar fi furat texte. Iată probele expuse de șefii grupării religioase în comunicat

   

Liviu Alexa făcut KO de Gruparea Religioasă

După mesajele de mai sus, Liviu Alexa s-a dezlănțuit pe site-urile sale , 50 de website-uri ziardealba.ro, ziardearad.ro,….  pe care a publicat un articol cu limbaj de mahala în care dovedește lipsa sa de respect asupra persoanelor dar și lipsa școlii, a studiilor, lipsa de cultură proliferând injurii la adresa pastorului. În imagine avem diferite ipostaze ale lui Liviu Alexa culese din Internet.

Gruparea Religioasă prin structura de conducere a emis un comunicat în care Liviu Alexa este acuzat de șantaj și incitare la ură și discriminare, fapte prevăzute de codul penal

Comunicat public Consistoriul Bisericii – 30 Noiembrie 2021

 

Liviu Alexa a incitat la dispreț publicul față de categoria persoanelor „care au făcut multăă pârnaie”. De asemenea a incitat la ură și dipreț publicul față de cei care aparțin sectei folosind expresia „Acest debil mintal a inventat o biserică”, dar a făcut afirmații care nu pot fi citate despre familia lui M.L.

Gruparea Religioasă a somat public toate autoritățiile competente și a motivat temeinic încadrarea în lege a faptelor lui Alexa. Aș adăuga la cele constatate de grupare: chiar Constituția limitează dreptul la exprimarea care nu poate prejudicia imaginea, onoarea și reputația. Protagonistul din fotografia articolului care se fotografiază în timp ce servește spirt sau cu diferite grimase afirmă despre un pastor legitim că este „debil mintal” mințind că soția l-ar fi părăsit. De fapt Alexa făcea o proiecție asupra sa, pe el doamna Cristina ex-Alexa l-a părăsit tocmai pentru motivul cu care încerca Alexa să-l calomnieze pe M.L.

Faptele lui Alexa ar putea reactiva toate faptele sale din 2006 până în prezent

Toate aceste fapte se petrec sub nasul procurorilor care la mai bine de o săptămână de la comunicatul bisericii nu au ieșit cu nici o poziție publică. Odată însă ce va începe vreo cercetare, având în vedere că Liviu Alexa este interceptat în dosarul 985/44/2016 ca parte activă la șantaj, deși nu era inculpat, se conturează o activitate infracțională continuată, distanța de timp nefiind o piedică datorită subiectului pasiv unic: victima.

Precum au somat public cei din secta amintită, întrebăm și noi pe procurorul general al României: cum este posibil așa ceva?

Domnilor de la DIICOT Cluj-Napoca: Cum este posibil așa ceva? Are Alexa Liviu o imunitate de care noi nu știm? Vă are „la mână” cu ceva?

Vom reveni pe subiect

Liviu Alexa beneficiază potrivit legii de prezumția de nevinovăție care nu se pierde decât printr-o decizie definitivă a instanțelor.

Țîrlă Bianca

 

 

(Visited 197 times, 1 visits today)

1 thought on “Șantaj de presă fără precedent la Cluj. Procurorii dorm în papuci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code