Copil pedepsit la o școală din Timișoara pentru că are „religia lui Iohannis”

Școala Generală nr. 30 din Timișoara readuce, se pare, în memoria noastră vremurile lui Ceaușescu. Editorii de la Ziarul de Banat au fost primii care au adus cazul în atenția publică, după ce Biserica Protestantă Evanghelică a comunicat public o situație gravă. Corupția din sistemul de învățământ românesc a ajuns la un nivel greu de imaginat.

O fată de numai 14 ani, cuminte și chipeșă este marginalizată de diriginta clasei într-un bullying fără precedent, pentru simpla apartenență la o biserică lutherană. Autoritățile tac, nici o reacție publică, doar câțiva părinți revoltați își plâng necazul în comentarile ce au urmat articolul colegilor de la publicația amintită. Lecturând probele strânse, se distinge pe o înregistrare audio, din relatările copiiilor, cum diriginta îndeamnă o clasă întreagă la a lua distanță de fetița Ț.P. pe motiv că ar fi „ciudată”.

Ura unor persoane formate ca mentalitate (mentalitate de care nu s-au desprins) în perioada comunistă față de minorități religioase, este destul de cunoscută. Aceștia denumesc alte credințe ca fiind „secte” (o injurie în breasla clericilor). Aceeași situație și acolo la Școala Generală nr. 30 de la Timișoara , un copil este pedepsit doar pentru că aparține unei bisericii din familia de biserici lutherane, familie de credințe din care face parte și domnul președinte Klauss Iohannis (foto). În fotografie președintele, parte a unei comunități lutherane, este surprins la slujbă. Apartenența la o biserică lutherană, fie ea și grupare, nu este o rușine ci dimpotrivă un drept al persoanei. Timișoara este un adevărat leagăn al unor minorități, de aceea ne surprinde și mai mult întâmplarea de acolo.

Directoarea școlii în loc să ia măsuri prompte, s-a coalizat cu diriginta clasei și consideră că aceasta a procedat foarte corect, după caz neagă, funcție de cui comunică adrese. Deși a fost sesizat Inspectoratul de la Timișoara cu privire atât la atitudinea dirigintei dar și directoarei școlii, prin adresa 6466/2/04.05.2023 acesta trimite spre soluționare faptele directoarei coalizate cu diriginta clasei, tocmai acesteia. Iată dovada


Tot acest bullying, această discriminare oribilă are loc într-un moment foarte critic, în preajma examenului de capacitate. Traumele psihologice, emoțiile la care este supus acest copil vor afecta chiar prestația sa la un examen atât de important. Îndemn toți colegii din mass-media să ia atitudine și să prezinte această situație, care așa cum afirmă pe bună dreptate colegii de la Ziarul de Banat, este probată dincolo de orice dubiu. Este un exemplu foarte clar de corupție care colcăie în colectivul Inspectoratului Școlar Timiș, rușine Ministrului Educației Naționale !

Țîrlă Bianca

(Visited 435 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code