Apple vine cu noi îmbunătățiri. iPhone 15 Pro poate realiza videoclipuri spațiale

  • Modelele iPhone 15 Pro au camere care pot realiza videoclipuri spațiale, orizontale.
  • iPhone 15 Pro folosește camerele principale și ultrawide, una lângă alta.
  • iPhone 15 Pro înregistrează două videoclipuri 1080p simultan, ambele la 30 de cadre/secundă.

Apple a marcat un nou capitol în evoluția iPhone-ului cu introducerea capturii video spațiale pe iPhone 15 Pro, relatează CNET.

„Doar modelele iPhone 15 Pro au camere care pot realiza videoclipuri spațiale, dar trebuie să fie video orizontal. Folosește camerele principale și ultrawide, una lângă alta, pe modul landscape, înregistrarea a două videoclipuri 1080p simultan, ambele la 30 de cadre pe secundă. Fișierul este salvat în format HEVC în alte fișiere video Apple, dar nu înregistrează automat totul în acest format spațial. Trebuie să activați această funcție, în setări, la cameră, apoi faceți click pe formate. Aici activați opțiunea pentru videoclipul spațial pentru Apple Vision Pro”, a explicat Bridget Carey, editor CNET.

Cum să faci videoclipuri spațiale?

Cum te bucuri, totuși, de astfel de videoclipuri spațiale? Scott Stein, de la CNET vine cu câteva ponturi.

„Cred că oamenii care sunt obișnuiți să vadă videoclipuri 3D au o mare libertate de manevră. Poate că, dacă vă uitați la un viitor computer de înaltă rezoluție spațială VR cu cască, poate că nu veți dori să vă dezorientați cu multe mișcări rapide, dar mi s-a spus să păstrez o imagine lină și stabilă, iar pe telefon am fost îndrumat să o țin la o distanță între un metru și un metru și jumătate de subiect, ceea ce este destul de departe, dar am fost încurajat să mă apropii de ceva și să filmez”.

Citește și

The post Apple vine cu noi îmbunătățiri. iPhone 15 Pro poate realiza videoclipuri spațiale appeared first on Aleph News.

(Visited 1 times, 1 visits today)