Un nou produs românesc este recunoscut şi protejat în Uniunea Europeană. Cum se prepară

  • Comisia Europeană a aprobat cererea de înregistrare în Registrul specialităților tradiționale garantate a denumirii „Salată tradițională cu icre de crap” (STG) din România.
  • „Salata tradițională cu icre de crap” este un produs obținut din: icre de crap sărate, icre sărate de pește de apă dulce, ulei de floarea soarelui, apă carbogazificată și zeamă de lămâie. Există în două variante, cu sau fără ceapă fiartă.
  • Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, denumirea „Salată tradițională cu icre de crap” indică menținerea constantă de-a lungul generațiilor, pentru obținerea produsului, a anumitor materii prime și ingrediente.

Comisia Europeană a aprobat cererea de înregistrare în Registrul specialităților tradiționale garantate a denumirii „Salată tradițională cu icre de crap” (STG) din România.

„Salata tradițională cu icre de crap” este un produs obținut din: icre de crap sărate, icre sărate de pește de apă dulce, ulei de floarea soarelui, apă carbogazificată și zeamă de lămâie. Există în două variante, cu sau fără ceapă fiartă. Este produsă din materii prime sau ingrediente care sunt cele utilizate în mod tradițional.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, denumirea „Salată tradițională cu icre de crap” indică menținerea constantă de-a lungul generațiilor, pentru obținerea produsului, a anumitor materii prime și ingrediente. „Salata tradițională cu icre de crap” este caracterizată prin aspect, consistență, culoare, aromă și gust. Salata tradițională cu icre de crap este o cremă omogenă din icre și ulei, în care iese în evidență frecvența ridicată a boabelor de icre.

Această denumire nouă se va alătura celor 65 de specialități tradiționale garantate deja protejate.

Specialitatea tradițională garantată (STG) evidențiază aspectele tradiționale, cum ar fi modul în care produsul este fabricat sau compoziția sa, fără a-l lega de o anumită zonă geografică. Denumirea unui produs înregistrat ca STG îl protejează împotriva falsificării și utilizării abuzive.

Cum se prepară

Chef Florin Ivan îți dezvăluie câteva secrete legate de prepararea acestui produs.

În primul rând, lămâia, zeama de lamâie o punem de la început și în al doilea rând, uleiul trebuie să fie cam la aceiași temperatură cu icrele și de aceea e bine să băgăm uleiul, înainte să ne apucăm cam cu jumătate de oră la frigider”, a spus chef Florin Ivan.

Cantitățile potrivite țin de fiecare gospodină în parte însă Chef Ivan recomandă un litru de ulei la 400 de grame de icre. Dar și aici este un secret pe care trebuie să-l știi.

Un litru de ulei de floarea soarelui la prima presă, foarte important și asta”, adaugă chef-ul.

Și dacă tot am intrat în bucătăria unui specialist, până se bat icrele, am mai „furat” ceva meserie.

Știți mitul ăla cu trebuie să învârtim într-un singur sens că altfel se taie? Nu e adevărat. putem să învârtim cum vrem, e totul un mit”, explică el.

Dacă în timp ce bați icrele ți se pare că s-au întărit prea tare poți adăuga apă minerală. Și dacă te temi că vei tăia icrele, nu-ți face griji! Există soluții și pentru asta.

Este un început , încep să se taie și maioneza și icrele, în momentul ăla pui un pic de zeamă de lămâie, un pic de apă minerală și s-a legat la loc”, a mai spus bucătarul.

The post Un nou produs românesc este recunoscut şi protejat în Uniunea Europeană. Cum se prepară appeared first on Aleph News.

About The Author

(Visited 8 times, 1 visits today)