NATO monitorizează situația României. Fragmentele de dronă găsite în Tulcea sunt similare cu cele folosite de armata rusă

  • NATO colaborează cu România în scopul identificării fragmentelor de dronă găsite în Tulcea.
  • Dylan White: „Autoritățile române rămân în alertă și desfășoară o anchetă completă”.
  • Fragmentele găsite miercuri la Nufăru, în județul Tulcea, sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă.

NATO a fost informată de România cu privire la identificarea, pentru a treia oară, a unor fragmente de dronă similară celor folosite de armata rusă. Oficialii NATO au anunțat că monitorizează, alături de autoritățile române, situația.

Ambasadorul României la informat miercuri, în cadrul reuniunii ordinare a Consiliului Nord-Atlantic, despre continuarea atacurilor Rusiei asupra infrastructurii portuare ucrainene din apropierea României. El i-a informat pe Aliați că au fost identificate, pentru a treia oară, pe teritoriul României fragmente de drone similare celor folosite de Rusia.

„Autoritățile române rămân în alertă și desfășoară o anchetă completă. NATO nu deține informații care să indice vreun atac intenționat al Rusiei împotriva teritoriului aliat. NATO este solidară cu aliatul nostru, România. Secretarul General a vorbit cu președintele Iohannis în weekend și continuăm să monitorizăm situația în strânsă legătură cu autoritățile române”, a transmis purtătorul de cuvânt al NATO, Dylan White.

Fragmentele găsite miercuri la Nufăru, în județul Tulcea, sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, potrivit primelor date ale Ministerului Apărării Naționale.

Citește și:

The post NATO monitorizează situația României. Fragmentele de dronă găsite în Tulcea sunt similare cu cele folosite de armata rusă appeared first on Aleph News.

(Visited 1 times, 1 visits today)