LIVE UPDATE. Ziua 577 de război în Ucraina. Rachete Storm Shadow au fost folosite în atacul asupra cartierului general al flotei din Marea Neagră/ Ciolacu se va deplasa la Kiev pentru discuții privind interzicerea importului de cereale

  • Un soldat rus este încă dispărut în urma atacului – care a lăsat clădirea din Sevastopol în flăcări.
  • Cel puțin o rachetă a lovit cartierul general, iar oficialii ruși au declarat că alte cinci au fost doborâte.
  • Marcel Ciolacu se va deplasa la Kiev, alături de mai mulți miniștri ai săi, pentru discuții cruciale cu privire la interzicerea importului de cereale.

Update ora 05:00

„În unele direcții, nu pot spune dacă este vorba de regiunea Kherson, sau direcția noastră, sau în altă parte, ei apar”, a declarat generalul Oleksandr Tarnavski, întrebat despre rapoartele potrivit cărora luptătorii Wagner au fost redistribuiți în Kherson. „Faptul este că insignele lor apar ici și colo a fost o acțiune constantă”.

Tarnavski a continuat spunând că, de obicei, oamenii săi speculau prezența lui Wagner ori de câte ori inamicul lor începea să se comporte mai competent.

Update ora 03:00

Senatorul republican Roger Wicker, membrul principal al Comisiei pentru servicii armate, împreună cu mai mulți dintre colegii săi, a salutat anunțul privind desemnarea unui inspector general principal.

„Numirea unui inspector general principal va contribui la asigurarea faptului că Congresul sprijină apărarea Ucrainei în cel mai responsabil și eficient mod posibil”, a declarat Roger Wicker.

Pe măsură ce administrația Biden a continuat să trimită miliarde de dolari în ajutor Ucrainei, unii membri ai Congresului, în special republicani, au cerut mai multă supraveghere pentru a preveni fraudele și abuzurile.

Știrea inițială

Rachetele Storm Shadow au fost folosite de Ucraina pentru a ataca sediul flotei din Marea Neagră, au declarat forțele aeriene ale țării pentru Sky News.

Un soldat rus este încă dispărut în urma atacului – care a lăsat clădirea din Sevastopol în flăcări. Cel puțin o rachetă a lovit cartierul general, iar oficialii ruși au declarat că alte cinci au fost doborâte.

Decizia de a furniza rachetele de fabricație britanică și franceză, cunoscute și sub numele de SCALP, a fost una dintre cele mai mediatizate solicitări din timpul războiului din partea țărilor occidentale – existând temeri că arma cu rază lungă de acțiune ar putea fi folosită pe teritoriul rusesc.

Atât Marea Britanie, cât și Franța au fost de acord să furnizeze rachetele începând cu luna mai, respectiv iulie a acestui an.


Premierul Marcel Ciolacu se va deplasa la Kiev, alături de mai mulți miniștri ai săi, pentru discuții cu privire la interzicerea importului de cereale, anunță presa română.

O să am o deplasare cu mai mulți miniștri la Kiev, când cred că vom finaliza toate discuțiile privind exportul pe teritoriul României”, a declarat Ciolacu. În acest moment, ceea ce s-a negociat de către domnul ministru este foarte clar și sunt ferm convins că o să vă dau mai multe detalii”.

Citește și:

The post LIVE UPDATE. Ziua 577 de război în Ucraina. Rachete Storm Shadow au fost folosite în atacul asupra cartierului general al flotei din Marea Neagră/ Ciolacu se va deplasa la Kiev pentru discuții privind interzicerea importului de cereale appeared first on Aleph News.

(Visited 1 times, 1 visits today)