LIVE UPDATE. Ziua 576 de război în Ucraina. SUA nu va furniza Ucrainei rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

  • Consilier de Securitate: „SUA nu va furniza Ucrainei rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune, dar nu exclude o astfel de posibilitate în viitor”.
  • Membri ai Senatului și Camerei Reprezentanților SUA, care vor aproba un nou pachet de ajutor pentru Ucraina în valoare de 24 de miliarde de dolari.
  • În timpul întâlnirii, liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, a declarat reporterilor că Zelenski a avertizat despre pericolele întârzierilor în finanțare.

LIVE UPDATE ORA 04.00

Fiecare cent de investiție americană în securitatea Ucrainei și în „protecția globală a libertății” dă rezultate, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski, într-un discurs rostit joi seară în fața Arhivelor Naționale.

Liderul ucrainean a mai spus că ajutorul american l-a demoralizat pe liderul rus Vladimir Putin.

„Putin este forțat să se umilească primind personal o delegație de la Pyongyang și încercând să obțină favoruri de la Teheran. Acest lucru arată slăbiciunea sa evidentă”, a declarat Zelenski.

Știre inițială

„Dacă nu primim ajutor, vom pierde războiul.” Zelensky a cerut Congresului SUA să continue să sprijine Ucraina

Vladimir Zelenski a cerut membrilor Congresului american să-și susțină în continuare țara; în caz contrar, Kievul va pierde războiul, a spus preşedintele ucrainean.

Joi, Zelenski s-a întâlnit cu membri ai Senatului și Camerei Reprezentanților SUA, care vor aproba un nou pachet de ajutor pentru Ucraina în valoare de 24 de miliarde de dolari. Președintele republican al Camerei Inferioare a Parlamentului SUA, Kevin McCarthy, a refuzat să răspundă direct reporterilor atunci când problema asistenței pentru Kiev este adusă în discuție de către congresmeni.

În timpul întâlnirii, liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, a declarat reporterilor că Zelenski a avertizat despre pericolele întârzierilor în finanțare.

„Am discutat despre o mulțime de probleme. Suntem încântați că senatorii, Congresul și Statele Unite – desigur, întregul popor american ne sprijină – ne-au susținut încă din primele zile ale unui război la scară largă. Am vorbit despre tot, despre sprijin, despre câmpul de luptă, despre planurile noastre. „Nu le pot spune reporterilor toate detaliile, dar cred că am avut un dialog foarte puternic cu senatorii”.

The post LIVE UPDATE. Ziua 576 de război în Ucraina. SUA nu va furniza Ucrainei rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune appeared first on Aleph News.

(Visited 1 times, 1 visits today)