LIVE UPDATE. Ziua 571 de război în Ucraina. Puterea armatei ruse din apropierea Norvegiei la „20% sau mai puțin” decât înainte de războiul din Ucraina, spune șeful forțelor armate din Norvegia

  • Forțele ruse staționate lângă Norvegia au o putere de „20% sau mai puțin” din numărul de dinaintea invaziei Ucrainei din februarie 2022.
  • „Rusia știe că NATO nu este o amenințare pentru că nu intenționăm să-i atacăm. Altfel ar fi răspuns complet diferit la aderarea Finlandei”, a declarat Bauer la conferință.
  • Țara nordică se învecinează cu Peninsula Kola, unde se află majoritatea armelor nucleare ale Rusiei, precum și flota sa din nord.

Update 06:00

„Loviturile ucrainene în regiunea estică Donețk au condus la moartea a 6 persoane și a altor 9 răniți”, a declarat Denis Pușilin, șeful autoproclamatei Republici Populare Donețk, susținută de Rusia.

„Forțele ucrainene au bombardat orașele Donețk, Svitlodarsk și Horlivka”, a declarat Pușilin pe Telegram. El a identificat una dintre persoanele rănite ca fiind o femeie din Svitlodarsk care „a suferit o rană moderată”. Autoritățile ocupante din Donețk au identificat ulterior o altă victimă ca fiind un copil născut în 2010.

Update 03:00

Ucraina va găzdui în această toamnă un forum al industriilor de apărare, iar Volodimir Zelenski vrea să ajute țara să producă mai multe arme și muniții.

„86 de companii importante din domeniul apărării din 21 de țări și-au confirmat deja participarea la acest forum”, a declarat Zelenski, dar nu a oferit mai multe detalii.

Știrea inițială

Forțele ruse staționate lângă Norvegia au o putere de „20% sau mai puțin” din numărul de dinaintea  invaziei Ucrainei din februarie 2022, a declarat sâmbătă Rob Bauer, șeful apărării din Norvegia, scrie Reuters.

Norvegia face parte din NATO și împarte granița cu Rusia în Arctica. Țara nordică se învecinează cu Peninsula Kola, unde se află majoritatea armelor nucleare ale Rusiei, precum și flota sa din nord, care operează submarinele nucleare ale Rusiei.

„La granița noastră cu Rusia, au mai rămas poate 20% sau mai puține forțe (rusești) decât erau înainte de 24 februarie 2022”, a spus el într-o conferință de presă.

„Rusia știe că NATO nu este o amenințare pentru că nu intenționăm să-i atacăm. Altfel ar fi răspuns complet diferit la aderarea Finlandei”, a declarat Bauer la conferință.

The post LIVE UPDATE. Ziua 571 de război în Ucraina. Puterea armatei ruse din apropierea Norvegiei la „20% sau mai puțin” decât înainte de războiul din Ucraina, spune șeful forțelor armate din Norvegia appeared first on Aleph News.

(Visited 3 times, 1 visits today)