LIVE UPDATE. Ziua 462 de invazie rusă. SUA adună informații despre atacul cu drone de la Moscova

  • SUA adună informații despre atacul cu drone de la Moscova, a declarat un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate (CNS), subliniind totodată că SUA nu susțin atacurile din Rusia.
  • Rusia a acuzat Ucraina pentru atacul cu drone de la Moscova, în timp ce Ucraina a negat orice implicare directă.
  • Purtătorul de cuvânt al CNS a criticat, de asemenea, Rusia pentru că a lansat un atac aerian peste noapte asupra Kievului – al 17-lea în această lună.

UPDATE ORA 01.00

În discursul de seară al lui Volodymyr Zelenskyy, acesta nu face nicio referire la atacul cu drone care a avariat clădiri din capitala Rusiei. Anterior, el a negat că Kievul ar fi avut o implicare directă în atac, după ce Vladimir Putin a calificat asaltul drept un „atac terorist” al Ucrainei.

Președintele ucrainean a abordat ultimul baraj de atacuri asupra țării sale, mulțumind forțelor de apărare aeriană pentru respingerea unui alt raid nocturn al dronelor rusești și prezentând condoleanțe celor uciși în atacuri.

Zelenskyy a declarat că a avut o convorbire telefonică cu cancelarul german Olaf Scholz și o întâlnire cu reprezentanții companiei britanice de apărare BAE Systems cu „o bază adecvată pentru producție și reparații în Ucraina”.

ȘTIREA INIȚIALĂ

SUA adună informații despre atacul cu drone de la Moscova, a declarat un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate (CNS), subliniind totodată că SUA nu susțin atacurile din Rusia, scrie CNN.

„Am văzut știrile și încă strângem informații despre ce s-a întâmplat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului. „Nu susținem atacurile în interiorul Rusiei” .

Rusia a acuzat Ucraina pentru atacul cu drone de la Moscova, în timp ce Ucraina a negat orice implicare directă.

Purtătorul de cuvânt al CNS a criticat, de asemenea, Rusia pentru că a lansat un atac aerian peste noapte asupra Kievului – al 17-lea în această lună.

„Ne-am concentrat pe furnizarea către Ucraina a echipamentelor de care are nevoie pentru a-și recuceri propriul teritoriu suveran, și exact asta am făcut. Astăzi a fost cea de-a 17-a rundă de atacuri aeriene ale Rusiei asupra Kievului în această lună, dintre care multe au devastat zone civile”, a declarat purtătorul de cuvânt.Publicitate

„Rusia a început acest război neprovocat împotriva Ucrainei. Rusia l-ar putea încheia în orice moment prin retragerea forțelor sale din Ucraina, în loc să lanseze atacuri brutale împotriva orașelor și oamenilor din Ucraina în fiecare zi”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

The post LIVE UPDATE. Ziua 462 de invazie rusă. SUA adună informații despre atacul cu drone de la Moscova appeared first on Aleph News.

(Visited 1 times, 1 visits today)