LIVE UPDATE. Ziua 458 de război. Au fost raportate explozii în orașul Mariupol

  • Explozii au fost raportate în orașul Mariupol, ocupat de Rusia, vineri seara, potrivit unor înregistrări video pe rețelele de socializare și a unor oficiali de partea ucraineană.
  • Consiliul municipal depus al orașului Mariupol a declarat într-o postare pe Telegram că au avut loc lovituri la uzina siderurgică Azovstal, care se află acum sub control rusesc.
  • Mariupol a devenit un important punct de staționare pentru forțele rusești din sudul Ucrainei, iar convoaiele militare rusești trec frecvent pe acolo.

Explozii au fost raportate în orașul Mariupol, ocupat de Rusia, vineri seara, potrivit unor înregistrări video pe rețelele de socializare și a unor oficiali atât de partea ucraineană, cât și de partea susținută de Rusia. Nu este clar ce anume a cauzat exploziile, scrie CNN.

Consiliul municipal depus al orașului Mariupol a declarat într-o postare pe Telegram că au avut loc lovituri la uzina siderurgică Azovstal, care se află acum sub control rusesc.

„Așteptăm niște vești bune”, a spus consiliul în postarea de pe rețeaua de socializare.
Între timp, vineri seară au avut loc bombardamente venite dinspre partea controlată de Ucraina, potrivit Centrului comun de control și coordonare al Republicii Populare Donețk (RPD), susținută de Rusia.

Centrul a declarat că armata ucraineană a lansat două rachete cu rază lungă de acțiune asupra Mariupol dinspre nord-vest în jurul orei 20:10 (13:10 ET).

Videoclipuri postate pe rețelele de socializare de către conturi neoficiale arată o coloană de fum care se vede deasupra Mariupol. Un canal local de telegramă din Mariupol a postat o imagine a unei lovituri asupra Mariupolului, pe care CNN a geolocalizat-o la locul unde se află uzina siderurgică Azovstal.

Mariupol a devenit un important punct de staționare pentru forțele rusești din sudul Ucrainei, iar convoaiele militare rusești trec frecvent pe acolo.

The post LIVE UPDATE. Ziua 458 de război. Au fost raportate explozii în orașul Mariupol appeared first on Aleph News.

(Visited 2 times, 1 visits today)