LIVE UPDATE. Războiul din Ucraina, ziua 635. Forțele ucrainene spun că au împins trupele rusești cu trei până la opt kilometri înapoi pe malurile râului Nipru

  • Cinci persoane au fost rănite în bombardamentele de la Herson, a declarat ministrul ucrainean de interne.
  • O fetiță de trei ani se numără printre persoanele rănite în urma bombardamentelor de artilerie, a declarat Ihor Klymenko.
  • Un orfan ucrainean luat din Mariupol după ce forțele rusești au capturat orașul ucrainean în primele săptămâni ale invaziei sale s-a întors acasă, a anunțat duminică Kievul.

Forțele ucrainene spun că au împins trupele rusești cu trei până la opt kilometri înapoi pe malurile râului Nipru. Dacă se confirmă, ar fi primul avans semnificativ al forțelor de la Kiev după luni de zile de contraofensivă relativ lentă.

Cifrele preliminare variază între trei și opt kilometri, în funcție de specificul, geografia și designul peisajului de pe malul stâng”, a declarat purtătoarea de cuvânt a armatei, Natalia Gumenyuk, pentru televiziunea ucraineană, fără a preciza dacă armata ucraineană deține controlul complet al zonei sau dacă rușii s-au retras.

Forțele ucrainene și cele rusești sunt înrădăcinate de mai bine de un an de zile pe părți opuse ale vastei căi navigabile din sudul regiunii Herson, după ce Rusia și-a retras trupele de pe malul vestic în noiembrie anul trecut. Forțele ucrainene au organizat mai multe încercări de a traversa și de a menține poziții pe partea controlată de ruși – oficialii de la Kiev au raportat în cele din urmă o străpungere reușită” săptămâna trecută.

Citește și

The post LIVE UPDATE. Războiul din Ucraina, ziua 635. Forțele ucrainene spun că au împins trupele rusești cu trei până la opt kilometri înapoi pe malurile râului Nipru appeared first on Aleph News.

(Visited 1 times, 1 visits today)