Kârgâzstan, Kazahstan şi Uzbekistan şi-au avertizat cetăţenii să nu participe la războiul din Ucraina

război în Ucrainarăzboi în Ucraina

  • Kârgâzstan, Kazahstan şi Uzbekistan şi-au avertizat cetăţenii să nu participe la războiul din Ucraina, după ce Moscova a adoptat un decret prin care se acordă cetăţenia rusă străinilor care semnează un contract cu Forţele Armate Moscove.
  • Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a deschis un centru de recrutare militară pentru cetăţeni străini la Centrul de Imigrare Sakharovo, situat la periferia Moscovei.
  • Consiliul Federaţiei Ruse (Camera Superioară a Parlamentului de la Moscova) a aprobat o lege care prevede o procedură simplificată de obţinere a cetăţeniei ruse pentru străinii care se înscriu în Armată.

Kârgâzstan, Kazahstan şi Uzbekistan şi-au avertizat cetăţenii să nu participe la războiul din Ucraina, după ce Moscova a adoptat un decret prin care se acordă cetăţenia rusă străinilor care semnează un contract cu Forţele Armate Moscove.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a deschis un centru de recrutare militară pentru cetăţeni străini la Centrul de Imigrare Sakharovo, situat la periferia Moscovei.

Consiliul Federaţiei Ruse (Camera Superioară a Parlamentului de la Moscova) a aprobat o lege care prevede o procedură simplificată de obţinere a cetăţeniei ruse pentru străinii care se înscriu în Armată.

Noile prevederi se referă la cetăţenii străini care au semnat un contract de cel puţin un an şi care vor putea solicita cetăţenia rusă fără a furniza permis de şedere sau un document care să ateste că au locuit în ţară, în mod permanent, timp de cinci ani, aşa cum prevede legea aflată în vigoare.

Este încă un semn, comentează analiştii militari, că Vladimir Putin, cel care a ordonat invazia pe 24 februarie, este disperat să facă rost de soldaţi pe care să-i trimită la luptă, după ce a pierdut pe frontul din Ucraina peste 50.000 de militari, potrivit surselor de la Kiev, neconfirmate însă de Moscova.

În plus, mulţi ostaşi aflaţi în prezent în Ucraina refuză, folosind diferite pretexte, să mai lupte în Armata Roşie, motiv pentru care Rusia ia în calcul inclusiv mobilizarea generală a populaţiei.

Potrivit statisticilor guvernului rus, 4,5 milioane de muncitori din Uzbekistan au lucrat în Rusia în 2021, 2,4 milioane din Tadjikistan şi 920.000 din Kârgâzstan.

The post Kârgâzstan, Kazahstan şi Uzbekistan şi-au avertizat cetăţenii să nu participe la războiul din Ucraina appeared first on Aleph News.

(Visited 1 times, 1 visits today)