Incident de securitate în Ierusalim. Un militant palestinian a încercat să comită un atac

Un militant palestinian care a vrut să atace cu un cuţit agenţi de poliţie israelieni în oraşul Ierusalim este în stare critică după ce a fost împuşcat de forţele de ordine israeliene, pe fondul situaţiei tensionate.

Incidentul a avut loc vineri după-amiază la intrarea în centrul vechi al oraşului Ierusalim. Un palestinian în vârstă de 50 de ani a fost împuşcat de agenţi israelieni în timp ce încerca să comită un atac, conform cotidianului The Times of Israel.

„Atacatorul, înarmat cu un cuţit, a venit la una dintre porţile de acces în Oraşul Vechi al Ierusalimului şi a încercat să atace agenţi de poliţie. Forţele de ordine au deschis focul spre agresor, neutralizându-l înainte de a comite atacul“, a transmis Poliţia israeliană.

Atacatorul a fost transportat în stare critică la Spitalul Hadassah din zona Muntelui Scopus, în Ierusalim.

Un agent de poliţie israelian a fost rănit uşor în incident.

Situaţia este tensionată în Ierusalimul de Est şi în Cisiordania în contextul în care serviciile de securitate israeliene îi caută activ pe şase militanţi islamişti palestinieni care au evadat acum cinci zile din Penitenciarul Gilboa. Aproximativ 1.000 de militari israelieni sunt mobilizaţi în Cisiordania pentru operaţiunile de căutare.

În ultimele zile au avut loc proteste ale palestinienilor în localităţi din Cisiordania în solidaritate cu militanţii care au evadat. Organizaţia islamistă Hamas, care deţine controlul asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza, a lansat un apel la organizarea de proteste vineri, într-o nouă „Zi a furiei“ împotriva Israelului. Unul dintre deţinuţii care au evadat este Zakaria Zubeidi, fost comandant al grupului terorist Brigăzile Martirilor Al-Aqsa.

The post Incident de securitate în Ierusalim. Un militant palestinian a încercat să comită un atac appeared first on Aleph News.

(Visited 1 times, 1 visits today)