Educația sexuală în România rămâne un subiect controversat și sensibil. Adina Manea, președinte Tineri pentru Tineri: „Ministerul nu a convins mai mult de 6-7% din populație, cu temele adresate”



- Franța introduce un nou program de educație sexuală pentru elevi.
- Lipsa educației sexuale crește riscul de sarcini nedorite și boli.
- Consiliul Național al Elevilor cere introducerea educației sexuale obligatorii.
În timp ce Franța publică un nou program de educație sexuală pentru elevi, în România subiectul rămâne controversat, deși țara are cele mai multe mame minore din UE. În prezent, este predată doar opțional și cu acordul părinților, limitând accesul elevilor la informații esențiale. Consiliul Național al Elevilor cere ca materia să devină obligatorie, dar există provocări în implementare.
De ce educația sexuală întâmpină opoziție în România?
Adina Manea, președintele asociației Tineri pentru Tineri: „Nu ne aflăm la prima inițiativă de acest gen. Acum s-a reluat discuția despre cum ar putea accesul la astfel de informație să fie disponibil pentru toată lumea. La noi, opționalul de Educație pentru Sănătate a avut această intenție, să devină accesibil prin faptul că există o programă națională discutată cu părinți și specialiști și aprobată de Ministerul Educației.
Din păcate, Ministerul Educației nu a reușit să convingă mai mult de 6-7% din populație, cu temele pe care le adresează opționalul. România are 45% de mame minore”.
The post Educația sexuală în România rămâne un subiect controversat și sensibil. Adina Manea, președinte Tineri pentru Tineri: „Ministerul nu a convins mai mult de 6-7% din populație, cu temele adresate” appeared first on Aleph News.