Cum previi ca CEO „The Great Exhausting”? Tot mai mulți angajați sunt în pragul extenuării

  • Fenomenul „Marea Extenuare” lovește mediul de afaceri și amenință companiile mari și mici
  • Managerii companiilor trebuie să promoveze un program de lucru corespunzător pentru odihnă
  • Angajații pot să urmeze un stil de viață activ pentru a avea energie și a gestiona stresul

Tu cum te simți la locul de muncă? Fenomenul „Marea Extenuare” face ravagii în mediul de business.

Acesta se descrie ca fiind o stare persistentă de epuizare, lipsă de motivație față de muncă, suprasolicitare sau lipsa echilibrului între viața profesională și cea personală.

„Dacă angajatul nu stabilește limite clare între viața profesională și cea personală, și nu se asigură că-și acordă timpul destul pentru odihnă, relaxare, apă, hrană și alte tipuri de activități care îi aduc bucurie în afara programului de lucru, noi vom avea, social, un membru epuizat”, declară Radu Leca, psiholog.

Care sunt cauzele pentru „Marea Extenuare”?

Cauzele fenomenului „The Great Exhaustion” sunt aceleași care au dus și la evenimente precum „Quiet Quitting” sau „Mass Resignation”, și este vorba despre o perioadă în care angajații sunt extenuați de la suprasolicitare.

„În acest moment, sigur că da, este vorba despre o perioadă în care angajații sunt extenuați. Extenuați după o perioadă în care au tras foarte tare, a trebuit să tragă și mai tare. Să-și înlocuiască colegii care, poate, au plecat din companie”, spune Oana Botolan, expert HR.

Citește și

The post Cum previi ca CEO „The Great Exhausting”? Tot mai mulți angajați sunt în pragul extenuării appeared first on Aleph News.

(Visited 1 times, 1 visits today)