A început Festivalul de Film de la Cannes. Meryl Streep a primit „Palme d’or” onorific

  • Meryl Streep primește anul acesta „Palme d’or” de onoare.
  • O sută de celebrități franceze, printre care multe actrițe, au semnat o petiție prin care cer adoptarea unei legi cuprinzătoare împotriva violenței sexuale.
  • Ceremonia a fost marcată de discursul inspirat al maestrei de ceremonii, actrița Camille Cottin.

Cea de-a 77-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes a început aseară sub un cer mohorât și o ploaie de stele pe covorul roșu. Cu un omagiu pentru o legendă a Hollywoodului și o manifestație
pe acoperișul Palatului, Festivalul inaugurează două săptămâni de cinema de înaltă clasă.

Cea de-a 77-a ediție a Festivalului și-a deschis porțile aseară pe fondul zvonurilor despre noi scandaluri de agresiune sexuală. Dacă subiectul este pe buzele tuturor, nu prea a perturbat intrarea pe scenă a juriului prezidat de Greta Gerwig. Covorul roșu a fost, așa cum și trebuie, un moment de partaj cu fanii adunați în jurul Palatului.

Ceremonia a fost marcată de discursul inspirat al maestrei de ceremonii, actrița Camille Cottin, dar mai ales de omagiul adus unei stele incontestabile a celei de-a 7a arte, Merryl Streep. Este a doua oara când actriță urcă scările de la Cannes, de această dată pentru a primi un „Palme d’or” de onoare. Un alt moment special: o melodie dedicata președintei juriului și interpretata de Zaho de Sagazin, una din melodiile filmului Frances Ha.

Ce ne așteaptă în următoarele doua săptămâni

22 de filme se afla în competiție. Între acestea, Megalopolis, semnat de Francis Ford Coppola se detașează ca favorit, dar și “l’Apprenti”, al cineastului Iranian Ali Abbasi care a fost deja premiat la Cannes la secțiunea Un certain regard în 2018 pentru Border, sau “Motel destino” al realizatorului Brazilian Karim Ainouz care semna anul trecut Firebrand, o frescă istorică consacrată ultimei soții a lui Henric al VIII-leam, Catherine Pârr.

Jaques Audiard este și el printre favoriți cu Emilia Perez, unul dintre filmele cele mai ambițioase din cariera sa care numără deja o Palme d’Or in 2015 pentru ‘”Un profet”. Prezentat în deschiderea festivalului, „Le deuxieme acte” de Quantin Dupieux iese în sali săptămână aceasta

The post A început Festivalul de Film de la Cannes. Meryl Streep a primit „Palme d’or” onorific appeared first on Aleph News.

(Visited 2 times, 1 visits today)